QUIN ÉS EL NOSTRE PROCÉS DE PRODUCCIÓ?

QUIN ÉS EL NOSTRE PROCÉS DE PRODUCCIÓ?

En el post d’avui us expliquem quin procés de producció seguim a Laia Papió.


Ens fa especial il·lusió poder-ho explicar detalladament perquè per nosaltres també és important poder mostrar totes les hores i l’esforç que hi ha darrera de cada peça i cada estampat!


Tot i que cada col·lecció és un món i no totes segueixen els mateixos tempos, el primer pas és la famosa pluja d’idees. Aquí és on comencem a escriure propostes o idees del que ens agradaria fer per la pròxima temporada. Aquesta fase va de la mà de la cerca d'inspiració per poder complementar les nostres idees. Un cop aquestes idees i propostes son sòlides, comença la creació dels dissenys. Nosaltres, l’etapa de la creació la dividim en dos: la de disseny de patró i la de disseny d’estampat. L’etapa de disseny de patró és on en dissenyem les noves peces, aquesta és una etapa que ens treu temps ja que volem combinar els nostres best seller amb nous patrons. Com heu pogut observar aquest any, hem creat per exemple els pantalons mistral o la col·lecció per babys. L’etapa de creació d’estampats és una de les que requereix més hores de treball ja que durant el procés es fan moltes proves de colors, de simetries, de formes, de coherència… Finalment quan el disseny està creat es crea la fitxa tècnica on hi especifiquem les mides, els materials, els colors, el nom. 


Un cop hem fet tots aquests procés més teòrics per dir-ho d’alguna manera comença la pràctica. Ara que ja sabem quines peces fabricarem i quins estampats utilitzarem toca la fase de selecció de teixits. Aquesta fase és molt important ja que des de Laia Papió tenim molt en compte la sostenibilitat d’aquests, que encaixin amb les peces on els utilitzarem, que siguin còmodes i sobretot de bona qualitat. Sempre que demanem mostres dels teixits és per valorar-los, no sempre ens quedem amb la primera opció, en mirem moltes per tal d’escollir la que millor s'ajusta a les nostres peces. Quan el teixit està escollit, el pròxim pas es coordinar-nos amb patronatge i confecció. Com en moltes altres etapes, aquesta fase també requereix molt temps ja que es fan bastantes proves de patronatge abans de començar la confecció perquè la peça sigui un 10. Encara que es facin proves de patronatge i s’envii a confecció primer es fa una primera mostra de les peces per visualitzar quin és el resultat final. Si aquest resultat final ens convenç comencem la fabricació de les peces demanades, sinó, continuem fent proves. 


Amb l’aprovació final de les mostres, un cop aquestes s’estan fabricant comencem amb la campanya fotogràfica. Encara que sovint no estan totes les peces acabades, sempre tenim una mostra de cada. Depenent de la temporada i la col·lecció la campanya fotografia es fa d’una manera diferent a l’anterior. Hi ha temporades que obtem per realitzar un shooting amb un fons que vagi a conjunt amb el tema de la col·lecció o d’altres que optem senzillament per fer foto de producte amb una model que ja totes coneixeu, jo mateixa! 


Acabada la campanya fotogràfica ara ja l’últim que queda es penjar totes les fotos a la web amb la seva descripció i el seu preu corresponent i col·locarles a la botiga. Ah, i no oblidem un últim pas: esperar-vos a vosaltres amb els braços oberts a la nostra botiga física! 

Regresar al blog

Deja un comentario

Ten en cuenta que los comentarios deben aprobarse antes de que se publiquen.